Λίμνη Πλαστήρα: Ένας μοναδικός προορισμός

λιμνη πλαστηρα Καλώς ήλθατε στην λίμνη Πλαστήρα – Μια μοναδική τοποθεσία!

Η τοποθεσία μας είναι ένα μοναδικό μέρος – μια ζωγραφιά της φύσης! Καταπληκτικά καταπράσινα τοπία συνδυάζονται με τα νερά της λίμνης και δημιουργούν μοναδικές εικόνες.

Η λίμνη Πλαστήρα είναι μια τεχνητή λίμνη, 40χλμ περίπου μακριά από την Καρδίτσα. Η περιοχή αποτελείται από δεκάδες μικρά χωριά που όλα μαζί αποτελούν το μέρος «Λίμνη Πλαστήρα». Η λίμνη ήταν ιδέα του Στρατηγού Πλαστήρα, έτσι ώστε να βοηθηθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Μετά από πολλές αναβολές και δυσκολίες, τελικά το έργο δημιουργήθηκε και πήρε το όνομα της προς τιμήν αυτού που το σκέφτηκε.

Γενικά για τη λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 25.000 τετραγωνικών μέτρων ενώ διαθέτει περίπου 400 κυβικά μέτρα νερού(στοιχεία Wikipedia). Το μέγιστο βάθος της λίμνης είναι 60μ ενώ το μέγιστο υψόμετρο στα 750μ.

Στη λίμνη Πλαστήρα πραγματοποιούνται αρκετές δραστηριότητες όπως κολύμπι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη πλαζ Πεζούλια, ορειβασία στα γύρω βουνά, τοξοβολία, πεζοπορία καθώς και Ιππασία. Η περιοχή προτείνεται για ξέγνοιαστες και ξεκούραστες διακοπές με τον καθαρό αέρα να αναζωογονεί το ανθρώπινο σώμα και πνεύμα.
λιμνη πλαστηρα
Πρόσβαση στη περιοχή

Η λίμνη διαθέτει πρόσβαση μέσω της Καρδίτσας. Αφού φτάσετε στην Καρδίτσα(είτε από Αθήνα είτε από Θεσσαλονίκη) έπειτα στρίβετε αριστερά στα φανάρια της πόλης(πριν την πόλη) και ακολουθείτε τις ταμπέλες για «Φράγμα Λίμνης». Εάν ο καιρός είναι καλός, η διαδρομή είναι περίπου μισή ώρα με σαράντα λεπτά ενώ θα συναντήσετε καταπληκτικά τοπία που σίγουρα θα θέλετε να σταματήσετε και να τα βγάλετε φωτογραφία!

Πρόσβαση χωρίς αυτοκίνητο

Εάν δεν διαθέτετε αυτοκίνητο, τότε μπορείτε να φτάσετε στη λίμνη Πλαστήρα με τα τοπικά ΚΤΕΛ που ξεκινάνε από την Καρδίτσα – καλό είναι να μάθετε πληροφορίες από τον τοπικό σταθμάρχη. Επίσης υπάρχει και τρένο που φτάνει μέχρι την πόλη της Καρδίτσας.

Τι να κάνετε – δραστηριότητες

Όπως είπαμε και στην αρχή, η λίμνη Πλαστήρια διαθέτει μια πληθώρα από δραστηριότητες. Εάν βρεθείτε στη περιοχή καλοκαίρι, μπορείτε να κολυμπήσετε στα -κρύα- νερά της λίμνης και να απολαύσετε τον καφέ σας δίπλα στο ήρεμο κύμα. Επίσης, υπάρχουν 2 saloon που σας περιμένουν ώστε να δείξετε τις δεξιότητές σας στην ιππασία και στην τοξοβολία. Και οι 2 χώροι είναι μέσα σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον με πολύ ωραίες εγκαταστάσεις.

Πεζοπορία

Όλα τα μέρη της λίμνης Πλαστήρα είναι ενδεδειγμένα για πεζοπορία και περπάτημα. Υπάρχουν επίσης μερικά δασικά μονοπάτια που μπορείτε να ακολουθήσετε με τις αντίστοιχες ενδείξεις. Το καλοκαίρι έχετε υπόψιν την αυξημένη κίνηση από αυτοκίνητα, οπότε και θα πρέπει να προσέχετε περισσότερα εάν περπατάτε στον δρόμο.
λιμνη πλαστηρα
Διαμονή – ξενοδοχεία

Υπάρχουν δεκάδες ξενώνες και δωμάτια σε όλα τα χωριά περιμετρικά της λίμνης Πλαστήρα. Αφού μελετήσετε προσεχτικά τη τοποθεσία που θέλετε να μείνετε (να υπολογίζετε πως χρειάζεστε περίπου μια ώρα για να γυρίσετε γύρω γύρω όλη την λίμνη με το αυτοκίνητο) τότε θα αναζητήσετε και τα κατάλληλα δωμάτια. Υπάρχουν τύποι δωματίων για όλα τα γούστα – από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενώνες για τους παραδοσιακούς.

Μπορείτε να κλείσετε φθηνά ξενοδοχεία στη Λίμνη Πλαστήρα μέσα από την σελίδα της airtickets, εδώ. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα προσφέρει τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια αλλά και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Κλείστε άμεσα το ταξίδι σας στη Λίμνη Πλαστήρα και θα διαπιστώσετε και εσείς μόνοι σας για το πόσο ευλογημένο και καταπληκτικό μέρος είναι η περιοχή μας!

Έχετε απορίες σχετικά με την μετακίνησή σας και τη φιλοξενία; Γράψτε μας στα σχόλια ώστε να σας βοηθήσουμε να κάνετε το ταξίδι σας όσο γίνεται πιο εύκολο!